Mezzanine floor case study – Warehouse Storage Solutions Limited

Overall project:Complete storage design and fit out, including 2 tier mezzanine floor, sprinklers, electrics, partitions and fire protection. Plus office redesign and refurbishment.

Total value: £4,5m

Location: Park Royal, London, NW10



Result: Safely delivered 7 weeks ahead of schedule and to budget

Contact: Matthew Powell, MD sales@warehousestoragesolutions.com

Warehouse Storage Solutions Limited

Warehouse Storage Solutions Limited is a leading supplier to the UK storage industry, specialising in the delivery of a full turnkey package. Its core services include warehouse designs, fit-outs, and repairs, utilising all types of storage – from pallet racking and shelving to bespoke storage systems and partitioning. Over the last 12 years, Warehouse Storage Solutions Limited has built a solid reputation for the provision of quality warehouse designs, on time, every time.

Design, supply & installation of warehouse solutions including racking, shelving, mezzanines & partitions.Design, supply & installation of warehouse solutions including racking, shelving, mezzanines & partitions.In September 2016, Warehouse Storage Solutions Limited was appointed by Superhire as the primary contractor for the complete redevelopment of a warehouse storage facility in North London. As Europe’s largest furniture and prop hire company for the TV & film industry, Superhire required a

storage facility that would allow its high profile customers – including the producers of the Downton Abbey televisions series and the James Bond movie franchise – to view its vast range of ‘Old Times’ and ‘New Times’ stock, with no appointment necessary.

The work

The main focus of the storage warehouse would be a two-tier mezzanine platform, featuring 4 independent tower staircases and 3 integrated goods lifts. The mezzanine would be designed and installed and erected over five phases.

In addition to the main mezzanine, Super Hire engaged Warehouse Storage Solutions Limited to redesign and refurbish the office space on the first floor. A revised layout would give users direct access to inventory on the upper levels of the warehouse, whilst a fresh, new look would help project a modern, professional brand image to customers.

Images